Brand­ventilation – røgventilator

Hvorfor er det nødvendigt med en brandventilator?

Af sikkerhedsmæssige årsager skal der i nogle typer bygninger installeres en brandventilator – også kaldet en røgventilator. Det gælder for eksempel for trappeopgange, parkeringshuse og bygninger på over 1000 kvadratmeter. I tilfælde af brand sørger brandventilatoren for at fjerne røg fra den brændende bygning. Grunden til, at brandventilatoren/røgventilatoren skal fjerne røgen, er for at sikre, at der er røgfrie flugtveje. På den måde kan man undgå røgforgiftning på vej ud af bygningen.

Ved brande sker dødsfald hovedsageligt på grund af røgforgiftning og ikke på grund af forbrænding. Derfor er en brandventilator, der leder røgen væk, med til at redde liv.

Derudover sørger brandventilatoren for, at brandfolkene har bedre udsyn, når de skal slukke branden. Samtidig sænkes temperaturen, hvilket er med til at begrænse brandens udbredelse. Dermed sænkes risikoen for korrosionsskader på bygningens bærende dele.

Brandventilatoren/røgventilatoren er derfor vigtig i forhold til evakuering, men også i forhold til at få selve branden slukket hurtigst muligt.

Klik på billedet til højre for at se det i fuld størrelse.​

HAR DU ET SPØRGSMÅl ELLER EN FORESPØRGSEL?​

Kontakt os med det samme​

Udfyld formularen og få en gratis uforpligtende snak​​

 
 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Få den helt rigtige brandventilator

Hos Anven har vi mange års erfaring med beregninger af ventilatorer.

På den måde kan vi altid rådgive dig, så vi sammen kan finde den helt rigtige løsning til dig. Dermed sikrer vi, at brandsikkerheden altid er helt i top i dine bygninger. Vi ved, at det i det lange løb kan betale sig at bruge den ekstra tid på spørgsmål og opmåling, så vi kan finde den rigtige løsning til dig i første omgang. Det er i sidste ende både billigere og lettere for dig, end hvis du blot prøver dig frem.

Kontakt os

Har du brug for en brandventilator? Så tøv ikke med at ringe til os på 29 76 66 31, skriv til os på anven@anven.dk eller udfyld vores kontaktformular. Vi hjælper med store såvel som små ventilationsproblemer. Har du brug for andre typer ventilatorer, rådgiver vi også om venlitator til industri, parkeringsventilator, ATEX og kemikalieresistente, korrosionsbestandige og syrefaste ventilatorer.

"Produkterne lever altid op til krav og forventninger, og Anven leverer professionel og grundig opfølgning"

BWSC Medarbejder

”Anven leverer professionel rådgivning og følger leverancerne hele vejen, man føler sig tryg.”

BWSC Medarbejder

HAR DU NOGEN SPØRGSMÅL?​​

Få den rådgivning du har
​brug for​​

Vi er her for at hjælpe dig og finde den bedste løsning, der matcher dit behov og ønsker. Vores mange års erfaring har givet os den rette viden til at være din ekspert.​

Information

Anven v/Irene Betty Andersen​

CVR:​ 34041407

Egebjergvej 297,4560 Vig​

Klik her for rutevejledning

Telefon:29 76 66 31

E-mail:irene@anven.dk 

Vores indehaver, Irene, har mange års erfaring med beregning af ventilatorer som rådgiver hos Juvenco. Hos Anven vægter vi rådgivning højt, så vi kan finde den helt rigtige løsning på dit ventilationsproblem.​​​